Vissza a menühöz Pereszkék: Felhasználás & Receptek


Lila pereszke párolása

Csőtésztán tálalva

Mártás Lila pereszkéből


Többféle erdei gombából is készíthető. A recept forrása a Kis gomba ABC volt.
Hozzávalók (4 személyre):
~1/2 kg gomba; 20 dkg sonka; 2 dl tejszín; fél deci fehérbor; bazsalikom; pár gerezd fokhagyma; kevés fenyőmag; só; bors; olaj, kávéskanál kanál liszt
A megtisztított gombákat össze kell vágni. Az olajon kezdjük el pirítani az összvágott sonkát a fokhagymával, majd adjuk hozzá a gombát. Ha a levét elfőtte pirítsuk kicsit, majd öntsük hozzá a bort, kis vizet, sózzuk, borsozzuk és szórjuk rá a bazsalikomot.
Főzzük úgy 15 percig. Adjuk hozzá a fenyőmagot. Ha már csak egy kevés lé van az alján, szórjuk meg a kanál liszttel, majd öntsük fel a tejszínnel.
Forraljuk még pár percig, majd tésztára öntve tálaljuk.